úterý 12. prosince 2023

Barbie Wrinkle in Time

 Wrinkle in Time, v českém překladu V pasti času je film studia Disney z roku 2018. Jeho režisérkou je Ava DuVernay (ta má sama svou Barbie, je z platinové kolekce a její cena na Ebay přesahuje 30 tisíc Korun)


(zdroj: https://www.huffpost.com/archive/ca/entry/barbie-doll-of-selma-director-ava-duvernay-sells-out-in-under_n_8744742)


Děj ve stručnosti:

V pasti času je epickým dobrodružstvím podle nadčasové a stejnojmenné románové klasiky spisovatelky Madeleine L’Engle. Film vezme diváky na cestu napříč časoprostorem a prozkoumá povahu souboje temnoty se světlem a konečného vítězství lásky. Očima dívenky, kterou vedou tři nebeské bytosti, objevíme, že síla vychází z naší individuality a že nejlepší způsob, jak zvítězit nad strachem, je jít za svým vnitřním světlem.

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem.

(text: https://www.fdb.cz/film/v-pasti-casu-a-wrinkle-in-time/153897)


Mattel ve spolupráci s Disney vytvořil v roce 2018 tři panenky podle postav paní Whatsitové (hrála ji herečka Reese Witherspoon), paní Who (Mindy Kaling) a paní Which (Oprah Winfrey).

Panenky mají kloubová tělíčka, kromě Reese jsou plnoštíhlé. Každá má svou originální tvář.














Žádné komentáře:

Okomentovat