sobota 6. srpna 2022

JAKKS PACIFIC panenky




Jakks Pacific je americká společnost založená v roce 1995, zaměřená na výrobu hraček. Jméno získala po svém zakladateli Jacku Friedmanovi ( zemřel v roce 2010).


Mezi produkty společnosti patří celá škála hraček – akční figurky, plyšáci, hračky pro kojence i předškoláky, různé kostýmy, televizní hry, dokonce hračky pro domácí mazlíčky. Spolupracují  s dalšími společnostmi jako je Disney, Star Wars, nebo Nintendo.


V současnosti společnost nabízí větší panenky z Disney pohádek, např. My Friend Pocahontas, My Friend Belle, My Friend Jasmine a další.


 


Celebrity


Ztvárnili velkou řadu celebrit, například panenky z filmu Charlieho andílci – herečku Drew Berrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu. Tato série je z roku 2000, panenky mají typické tělíčko – vinylové s ženskými proporcemi a kloubem v koleni.


Mezi další celebrity patří zpěvačky ze skupiny Pussycats - Rosario Dawson, Tara Reid, Rachael Leigh Cook.


Dále společnost vytvořila postavy z filmu Wizard of Oz, konkrétně herce Jamese Franca, Milu Kunis, Rachel Weiz.


Mezi další projekty patřily postavy z filmu The Maleficent / Zloba – vyšla například panenka podle Angeliny Joelie.


 


Levnější Jakks Paficic panenky


Panenky velikostně stejné jako Barbie v různých kolekcích – Vánoční, Indiánská, aj. Panenky mají ohebná kolena, tělíčka jsou gumová. Vlasy po několika česání chemlonovití, kvalita je nižší než u Fashion dolls.




Fashion dolls

Vinylové tělíčko vysoké 12“ (stejně jako Barbie), panenky mají ohebná kolena, nemůžou ale sedět. Jsou hezky detailně propracované – nalakované nehty, tvar těla je více realistický než u Barbie. Tyto panenky mají jednotný typ tváře, mění se pouze barva vlasů a malba obličeje.











Panenka Elle

V roce 2000 vyšla kolekce panenek vysokých 15“ (38,1 cm) – podobně jako například Tonner panenky. Obličej je podobný klasickým Fashion panenkám. Jsou dnes již vzácné.

Zdroje:

https://www.celebritydollmuseum.com/category/manufacturer/jakks-pacific/

https://www.jakks.com/


Žádné komentáře:

Okomentovat